Ce beneficii are o baie calda cu sare Epsom?

adv-pbfd-ce_beneficii_are_o_baie_cu_sare_epsom_

Zilele tot mai reci de toamna, cu umiditate ridicata si schimbari de temperaturi, precum si stresul cotidian isi pun amprenta asupra psihicului nostru, dar si asupra muschilor, oaselor si starii psihice. O buna metoda de relaxare in aceste zile ar fi baile fierbinti, in care poti adauga uleiuri esentiale, precum si sare amara.

Despre sarea amara (Epsom) s-au scris multe articole, atat despre proprietatile vindecatoare, cat mai ales despre faptul ca nu trebuie sa lipseasca din bucataria niciunei gospodine (mai ales ca poate fi utilizata intr-o multitudine de actiuni de curatare a diverselor obiecte).

Revenind la sarea Epsom folosita in baile fierbinti, ar fi bine sa stii ca aceasta este o modalitate eficienta si relativ ieftina de a te elibera de stres si a-ti imbunatati sanatatea, dat fiind ca isi dovedeste aportul in calmarea durerilor cauzate de intinderile musculare, a fibromalgiei, facilitare a detoxifierii organismului si, nu in ultimul rand, de tratare a diverselor boli de piele.

 

Ce trebuie sa stii despre sarea Epsom?

In primul rand, pentru a te bucura de beneficiile pe care ti le ofera trebuie sa cauti sare Epsom de calitate superioara. Din pacate, in comert nu se mai gaseste sare Epsom naturala, deoarece nu se mai exploateaza din mine din cauza faptului ca este o procedura mult prea costisitoare, iar sarea amara naturala nu este de o puritate ridicata.

 

Astfel, in comert, atat in magazinele fizice, cat si in cele online, se gaseste doar forma preparata in laboratoare, de aceea este important sa tii cont de calitate. Pe site-ul nostru vei gasi sare Epsom de o puritate farmaceutica ridicata, cu analize de laborator facute ca si produs cosmetic (sarea de baie).

 

Din punct de vedere istoric, Sarea Epsom isi poarta numele dupa o localitate din Anglia, unde a fost exploatata pentru prima data. Din punct de vedere chimic, este un mineral produs 100% natural, care se prezinta sub forma unor cristale, asemanatoare sarii de bucatarie.

 

Sarea Epsom se face remarcata gratie unui aport ridicat de magneziu si sulf, fiind astfel recomandata de medici din intreaga lume pentru efectele benefice si rapide pe care le are asupra organismului. De altfel, este folosita cu succes si in industria cosmetica, in crème, scrub-uri, procedee de relaxare la spa, etc.

 

 

O baie cu sare Epsom, cel mai usor mod de a profita de beneficiile curative

Pentru inceput, umple cada cu apa calda, apoi adauga sare Epsom in cantitatea dorita (recomandat de la jumatate de cana, pana la maximum 2 cani). Cel mai bine incepe prin adaugarea treptata a sarii Epsom, astfel: in prima zi o jumatate de cana, a doua zi trei sferturi de cana, a treia zi o cana intreaga si tot asa. Apoi fa-ti putin timp pentru tine si bucura-te de beneficiile sarii amare in apa calda circa 20-30 de minute.

 

In acest mod, corpul tau va absorbi magneziul si sulful, completandu-si deficitele existente. Aceasta metoda de absorbtie a magneziului este mult mai eficienta, dat fiind ca organismului ii este greu sa acumuleze aceeasi cantitate doar prin alimentatie.

 

Baile cu sare amara sunt ideale si in cazul durerilor musculare. Chiar si sportivii de performanta, inainte de competitii opteaza pentru baile cu sarea Epsom pentru ca asigura functionarea corecta a muschilor, a nervilor si regleaza nivelul de electroliti din corp.

Mai mult, te ajuta sa scapi si de stresul cotidian. O baie fierbinte in care s-a adaugat sarea Epsom isi dovedeste eficienta si asupra reducerii nivelului de stres, mai ales ca magneziul contribuie la eliberarea serotoninei (“hormonul fericirii”). O baie cu sare Epsom in mod regulat te ajuta sa fii o persoana mai relaxata, eliberata de ganduri negative. Iar seara, baia te va ajuta sa reduci iritabilitatea si sa te odihnesti corespunzator.

 

Ajuta si la detoxifiere. Sulfatii din sarea Epsom elimina toxinele si metalele grele din celule, ajutand corpul sa scape de aceste substante. Mai mult, imbunatatesti semnificativ circulatia sangelui, prevenind probleme medicale precum: cresterea tensiunii arteriale, formarea cheagurilor de sange sau aritmie.

 

Datorita proprietatilor sale anti-inflamatoare, baile cu sarea Epsom ajuta la atenuarea senzatiei de disconfort si roseata cauzata de intepaturi de tantari sau alte insecte, precum si expunerea prelungita la soare, fara crema cu factor de protectie.

 

Baile cu sarea amara inmoaie si catifeleaza pielea. In cazul eczemelor, a psoriazisului sau alte altor probleme de piele, baia cu sare Epsom, bogata in minerale, ajuta la calmarea pielii, catifelarea si hidratarea acesteia. Mai mult, previne si ridurile.

Photo by: Pixabay.com

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
1083 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Joi, 07 Noiembrie 2019

Etichete pentru acest articol:

bai cu sare


S-ar putea sa va intereseze si:

Parul si pielea sunt printre cele mai mari obsesii ale frumusetii - daca nu chair cele [..]
citeste si comenteaza
Ritualul de frumusete incepe prin a avea buze catifelate si hidratate precum fotografile [..]
citeste si comenteaza
Imi place ca atunci cand merg undeva sa observ oamenii, sa-i analizez (nu sa-i judec!), [..]
citeste si comenteaza
Doamnele si domnisoarele din vremurile noastre nu pot rezista fara machiaj, nu pot iesi [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

In preajma zilei de Dragobete si in asteptarea Martisorului, Farmec s-a gandit la dvs si la cei [..]
citeste si comenteaza
Povestea Trattoria Bongiorno Povestea restaurantului Trattoria Bongiorno, a inceput in anul 2007, [..]
citeste si comenteaza
Cand vine vorba de copilul tau, ai intotdeauna grija sa-i oferi ce este mai bun pentru a te asigura [..]
citeste si comenteaza
Traditia care vorbeste despre ursitoare la botez este una dintre cele mai vechi si mai frumoase din [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate